Voiko Bitcoinin muuttaa rahaksi, kuinka se tapahtuu?

Kyllä, Bitcoinin voi muuttaa rahaksi. Tämä prosessi tapahtuu yleensä seuraavilla tavoilla:

1. Kryptovaluuttapörssit

Prosessi:

 1. Rekisteröityminen: Luo tili luotettavaan kryptovaluuttapörssiin, kuten Coinbase, Binance, Kraken tai Bitstamp.
 2. Henkilöllisyyden todentaminen: Useimmat pörssit vaativat henkilöllisyyden vahvistamisen, joka voi sisältää asiakirjojen, kuten passin tai ajokortin, lataamisen ja mahdollisesti osoitteen vahvistamisen.
 3. Bitcoinin tallettaminen: Siirrä Bitcoin-lompakostasi haluttu määrä Bitcoineja pörssissä olevaan lompakkoosi.
 4. Myynti: Aseta myyntitoimeksianto haluamallesi määrälle Bitcoineja ja hintatasolle, jonka hyväksyt. Voit valita markkinahinnan (välitön myynti) tai asettaa oman hinnan.
 5. Varojen kotiuttaminen: Kun myynti on suoritettu, kotiuta varat pankkitilillesi tai muulle tuetulle maksuvälineelle, kuten PayPal-tilille.

2. Bitcoin-automaatit (BTM)

Prosessi:

 1. Sijainnin löytäminen: Etsi lähin Bitcoin-automaatti (BTM) käyttämällä verkkosivustoja tai sovelluksia, kuten CoinATMRadar.
 2. Henkilöllisyyden todentaminen: Jotkin automaatit vaativat henkilöllisyyden vahvistamisen ennen käyttöä.
 3. Bitcoinin siirto: Syötä haluamasi määrä Bitcoineja automaattiin annetulle Bitcoin-osoitteelle (yleensä skannaamalla QR-koodi).
 4. Rahan nostaminen: Kun siirto on vahvistettu, automaatti antaa sinulle vastaavan määrän käteistä paikallisessa valuutassa.

3. P2P-markkinapaikat (peer-to-peer)

Prosessi:

 1. Rekisteröityminen: Luo tili luotettavalle P2P-kaupankäyntialustalle, kuten LocalBitcoins, Paxful tai Bisq.
 2. Myynti-ilmoituksen luominen: Luo ilmoitus, jossa määrität myytävän Bitcoin-määrän ja hintatason sekä maksutavan (pankkisiirto, PayPal, käteinen jne.).
 3. Kaupan tekeminen: Hyväksy ostotarjous ja seuraa kaupankäyntialustan ohjeita. Tämä sisältää yleensä Bitcoinien tallettamisen escrow-järjestelmään ja ostajan maksun vastaanottamisen.
 4. Bitcoinien vapauttaminen: Kun olet saanut maksun, vapauta Bitcoinit ostajalle escrow-järjestelmän kautta.

4. Bitcoin-maksukortit

Prosessi:

 1. Kortin hankinta: Hanki Bitcoin-maksukortti (debit-kortti) palveluntarjoajilta, kuten Crypto.com, BitPay tai Wirex.
 2. Bitcoinin siirtäminen: Siirrä Bitcoinia korttiin liitettyyn lompakkoon.
 3. Käyttö: Käytä korttia ostosten maksamiseen tai nosta rahaa pankkiautomaatista, jolloin Bitcoin muunnetaan automaattisesti paikalliseksi valuutaksi.

Bitcoinin muuttaminen rahaksi on mahdollista useilla eri tavoilla. Prosessi valitaan usein käyttäjän mieltymysten, käytettävissä olevien palveluiden ja tarvittavan summan mukaan. Kryptovaluuttapörssit ovat suosituin ja laajimmin käytetty tapa, mutta Bitcoin-automaatit ja P2P-markkinapaikat tarjoavat myös käteviä vaihtoehtoja. Bitcoin-maksukortit puolestaan mahdollistavat nopean ja helpon pääsyn paikalliseen valuuttaan. Valitessasi palvelua on tärkeää ottaa huomioon palveluntarjoajan luotettavuus, maksut ja palvelun nopeus.

Tässä on lisää tietoa Bitcoinin muuntamisesta rahaksi eri näkökulmista ja yksityiskohdista:

Verotus ja sääntely

 1. Verotus: Bitcoinin myynnistä saadut voitot voivat olla verotettavia tuloja useimmissa maissa. Käyttäjän tulisi selvittää oman maansa verosäännöt ja pitää tarkkaa kirjanpitoa kaikista Bitcoin-transaktioista, jotta veroilmoitus voidaan tehdä oikein.
 2. Sääntely: Monissa maissa kryptovaluuttojen käyttöä ja kaupankäyntiä säännellään. Ennen Bitcoinin muuntamista rahaksi on tärkeää tutustua paikallisiin lakeihin ja säädöksiin. Tiettyjen sääntöjen rikkominen voi johtaa sakkoihin tai muihin seuraamuksiin.

Turvallisuus ja luotettavuus

 1. Turvallisuus: Valitse luotettavat ja hyvin suojatut alustat Bitcoinin myymiseen ja muuntamiseen rahaksi. Tarkista palveluntarjoajien arvostelut ja varmista, että ne käyttävät vahvoja suojausmenetelmiä, kuten kaksivaiheista tunnistautumista.
 2. Luotettavuus: Käytä tunnettuja ja vakiintuneita palveluita, joilla on hyvä maine. Vältä uusia tai vähän tunnettuja alustoja, joilla saattaa olla korkeampi riski hakkeroinneista tai huijauksista.

Maksutavat

 1. Pankkisiirrot: Suosituin ja yleensä turvallisin tapa vastaanottaa rahaa Bitcoinin myynnistä on pankkisiirto. Tämä voi kuitenkin kestää muutaman päivän ja riippuu pankin käsittelyajoista.
 2. PayPal ja muut sähköiset maksut: PayPal on suosittu vaihtoehto, koska se on nopea ja laajasti käytetty. Joillakin alustoilla on myös mahdollisuus käyttää muita sähköisiä maksutapoja, kuten Skrill tai Venmo.
 3. Käteinen: P2P-markkinapaikat tarjoavat mahdollisuuden käteiskauppoihin. Tämä voi olla nopea tapa saada rahaa, mutta siihen liittyy turvallisuusriskejä. Käytä escrow-palveluja ja tapaa ostaja turvallisessa paikassa.

Vaihtoehdot kryptovaluuttapörsseille

 1. DeFi-alustat (Decentralized Finance): Hajautetut rahoitusalustat, kuten Uniswap tai Sushiswap, mahdollistavat kryptovaluuttojen kaupankäynnin ilman keskitettyä välittäjää. Nämä palvelut voivat tarjota suurempaa anonymiteettia, mutta niiden käyttö voi olla monimutkaisempaa.
 2. OTC-kauppa (Over-the-Counter): OTC-kaupat sopivat suurille volyymeille ja ne tehdään suoraan ostajien ja myyjien välillä. OTC-palvelut tarjoavat usein yksilöllistä palvelua ja voivat auttaa vähentämään markkinoiden hintavaihteluista johtuvia riskejä.

Kotiuttamiseen liittyvät kulut

 1. Palkkiot: Useimmat kryptovaluuttapörssit perivät palkkion Bitcoinin myynnistä ja rahojen kotiuttamisesta. Palkkiot vaihtelevat pörssien välillä ja ne voivat perustua kiinteään määrään tai prosenttiosuuteen kauppasummasta.
 2. Transaktiokulut: Bitcoin-verkossa tapahtuvat siirrot vaativat transaktiomaksuja, jotka voivat vaihdella verkon kuormituksen mukaan. Korkeammat maksut voivat nopeuttaa siirtoja, mutta nostavat kustannuksia.

Yhteenveto

Bitcoinin muuttaminen rahaksi onnistuu monella eri tavalla, mutta prosessiin liittyy useita huomioon otettavia tekijöitä. Valitsemasi menetelmä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, käytettävissä olevista palveluista ja transaktioiden suuruudesta. Olipa valintasi mikä tahansa, varmista, että noudatat paikallisia sääntöjä ja säädöksiä, suojaat itsesi mahdollisilta riskeiltä ja käytät luotettavia ja turvallisia palveluita.

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat