Kryptovaluutta – uutiset jotka liittyvät kryptoihin

Kryptovaluuttoihin liittyviä uutisia voi seurata useista eri lähteistä, jotka tarjoavat päivitettyä ja luotettavaa tietoa alan tapahtumista. Tässä on joitakin suosittuja lähteitä, joista voit pysyä ajan tasalla kryptovaluuttoihin liittyvissä uutisissa.

 1. Verkkosivustot ja uutisportaalit
 2. Kryptovaluuttapörssien blogit ja uutisosiot
  • Monet suuret kryptovaluuttapörssit, kuten Binance, Coinbase ja Kraken, tarjoavat päivitettyä tietoa markkinatilanteesta ja uutisia alalta.
 3. Sosiaalisen median alustat
  • Twitterissa on useita kryptovaluuttoihin keskittyneitä henkilöitä, yrityksiä ja uutislähteitä. Voit seurata esimerkiksi hashtagia #crypto saadaksesi tuoreimpia päivityksiä.
  • Redditissä on useita kryptovaluuttoihin liittyviä alafoorumeita, kuten r/Bitcoin, r/Ethereum ja r/CryptoCurrency.
 4. Perinteiset rahoitusuutiset
  • Joillakin perinteisillä talousuutissivustoilla, kuten Bloombergilla ja CNBC:llä, on omat osiot kryptovaluuttoihin liittyville uutisille.
 5. Telegram-ryhmät ja Discord-kanavat
  • Monilla kryptovaluuttoihin keskittyneillä yhteisöillä on omia Telegram-ryhmiä ja Discord-kanavia, joissa jaetaan tietoa ja keskustellaan alan tapahtumista.
 6. Podcastit ja YouTube-kanavat
  • On olemassa useita podcasteja ja YouTube-kanavia, jotka tarjoavat syvällisempää tietoa kryptovaluuttojen maailmasta. Esimerkkejä ovat ”Unchained” ja ”The Pomp Podcast” podcastit.

Muista tarkistaa lähteiden luotettavuus ja monipuolisuus saadaksesi kattavan kuvan kryptovaluuttojen markkinatilanteesta ja kehityksestä. Markkinoilla voi olla paljon volatiliteettia, joten ajantasaisen tiedon seuraaminen on tärkeää.

Monet uutiset käsittelevät vain kaikkein tunnetuimpia kryptovaluuttoja, joten harvinaisimmista kryptoista voi olla vaikea löytää uutisia.

Kryptovaluuttauutisia löytää helposti englanniksi Googlen haun avulla: cryptocurrency news

kryptovaluutta uutiset

Kryptovaluuttojen suuri volatiliteetti

Kryptovaluuttojen suuri volatiliteetti tarkoittaa hintojen voimakasta vaihtelua lyhyellä aikavälillä. Tämä piirre on ollut tyypillinen kryptovaluuttamarkkinoille sen alkuvuosista lähtien. Tässä on muutamia syitä, jotka selittävät kryptovaluuttojen suurta volatiliteettia:

 1. Pieni markkina: Kryptovaluuttamarkkinat ovat verrattain pieniä perinteiseen rahoitusmarkkinaan nähden. Pienempi markkina voi reagoida voimakkaammin ostajien ja myyjien toimintaan.
 2. Uutiset ja tiedot: Kryptovaluuttojen hintoihin vaikuttavat merkittävästi uutiset ja tiedot. Esimerkiksi sääntelymuutokset, tekniset päivitykset tai suuret toimijat voivat aiheuttaa nopeita hintamuutoksia.
 3. Spekulointi: Monet sijoittajat osallistuvat kryptovaluutoihin spekulatiivisista syistä toivoen nopeaa voittoa. Tämä spekulatiivinen luonne voi johtaa voimakkaisiin hintavaihteluihin.
 4. Puutteellinen likviditeetti: Jotkut kryptovaluutat, erityisesti pienemmät tai uudemmat, voivat kärsiä puutteellisesta likviditeetistä. Tämä tarkoittaa, että suurienkin kauppojen tekeminen voi vaikuttaa hintoihin voimakkaasti.
 5. Tekninen epävarmuus: Kryptovaluuttojen tekniset ominaisuudet ja kehitykset voivat aiheuttaa epävarmuutta markkinoilla. Esimerkiksi haarautukset (forks) tai muut protokollamuutokset voivat vaikuttaa hintoihin.
 6. Markkinahäiriöt: Markkinahäiriöt, kuten kaupankäyntialustojen hakkeroinnit tai muut turvallisuusongelmat, voivat aiheuttaa äkillisiä liikkeitä hintoihin.
 7. Sijoittajien tunnetila: Kryptovaluuttojen markkinat voivat olla herkkiä sijoittajien tunnetilalle ja markkinapsykologialle. FOMO (Fear of Missing Out) ja FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) voivat johtaa nopeisiin hintamuutoksiin.

On tärkeää, että sijoittajat ja kauppiaat ymmärtävät kryptovaluuttojen volatiliteetin ja tekevät päätökset sen huomioon ottaen. Sijoitussuunnitelma, riskienhallinta ja perusteellinen tutkimus voivat auttaa sijoittajia hallitsemaan volatiliteettiin liittyviä riskejä paremmin.

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat