Bitcoinin kurssi ja hinta nyt – kurssikehitys

Alta voit katsoa Bitcoinin kurssin ja hinnan nyt reaaliaikaisena, sekä alemmasta kuvaajasta Bitcoinin kurssin kehittymisen viimeisen vuoden aikana.

Bitcoin-T
CoinPriceChangeLast 24h

 

Change = muutos% vuorokauden takaiseen hintaan verrattuna.

Bitcoinin kurssin kehitys viimeisen vuoden aikana:

Kuvaajan oikeasta yläkulmasta voit valita Bitcoinin kurssikehityksen eri aikajaksolla: päivä, viikko, kuukausi, 3 kuukautta, puoli vuotta, vuosi ja koko historia.

Bitcoinin kurssin kehitys ja historia

Bitcoinin historia alkoi vuonna 2009, kun nimimerkki Satoshi Nakamoto julkaisi Bitcoinin valkoisen paperin ja loi ensimmäisen lohkoketjun. Aluksi Bitcoinin arvo oli hyvin alhainen, eikä sille annettu merkittävää taloudellista arvoa. 

Toukokuun 22. päivänä 2010 Laszlo Hanyecz maksoi Jeremy Sturdivantille 10 000 bitcoinia (BTC) kahdesta Papa Johnin pizzasta, jotka toimitettiin Hanyeczin kotiin. Tätä vaihtoa juhlitaan laajalti, koska sitä pidetään ensimmäisenä maksutapahtumana kaupallisessa liiketoimessa, jossa vaihtovälineenä on Bitcoin.

Bitcoinin kurssi alkoi nousta merkittävästi vuosien varrella, ja se on kokenut useita nousu- ja laskukausia. Merkittäviä hetkiä Bitcoinin historiassa ovat esimerkiksi vuoden 2013 huima kurssinousu, kun Bitcoin saavutti yli 1 100 Yhdysvaltain dollarin arvon, ja sitten seurannut romahdus. Vuoden 2017 lopulla Bitcoinin kurssi nousi jälleen voimakkaasti, saavuttaen lähes 20 000 dollarin huipun.

Marraskuussa vuonna 2021 Bitcoinin arvo saavutti tähänastisen huippunsa ja sen hinta oli silloin korkeimmillaan $68,789. Noista lukemista Bitcoinin arvo romahti vuoden 2022 lopulla alle 17,000 dollarin.

Yksi merkittävä syy romahdukselle oli se, että kun keskuspankit alkoivat nostaa korkoja vuoden 2022 alussa, kryptovaluuttojen kaltaiset riskialttiit varat alkoivat kärsiä, kun sijoittajat etsivät parempaa tuottoa muualta.

Tuosta romahduksesta Bitcoin on kuitenkin toipunut ja sen hinta tätä kirjoittaessa helmikuun 2024 alussa on noin 43,000 dollaria.

Bitcoinin kurssikehitys on ollut monimutkaista, ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten sääntely, hyväksyntä, kysyntä ja markkinasentimentti. On tärkeää muistaa, että kryptovaluuttojen kurssit voivat olla erittäin volatiileja, ja sijoittajien tulisi olla tietoisia riskistä ennen kuin he sijoittavat.

Bitcoinin kurssi

Useimmin kysytyt kysymykset Bitcoinista -FAQ

Bitcoinista kysytään monia kysymyksiä, ja tässä on muutamia yleisiä kysymyksiä, jotka liittyvät usein tähän kryptovaluuttaan.

 1. Mikä on Bitcoin?
  • Bitcoin on hajautettu digitaalinen valuutta, joka toimii avoimella lohkoketjuteknologialla. Se mahdollistaa suorat siirrot käyttäjien välillä ilman välikäsiä, kuten pankkeja.
 2. Kuinka Bitcoin toimii?
  • Bitcoinin siirrot tallennetaan lohkoketjuun, joka on hajautettu tietokanta kaikista suoritetuista tapahtumista. Lohkoketju varmistaa, että tietyn Bitcoinin omistus on jäljitettävissä ja että kaikki verkoston jäsenet ovat yksimielisiä tapahtumista.
 3. Kuka loi Bitcoinin?
  • Bitcoinin luoja on tuntematon henkilö tai ryhmä nimeltään Satoshi Nakamoto. Nakamoto julkaisi Bitcoinin valkoisen paperin vuonna 2008 ja käynnisti sen avoimen lähdekoodin ohjelmistona vuonna 2009.
 4. Miten Bitcoinia louhitaan?
  • Bitcoinia ei ”louhita” fyysisesti maasta, vaan sen luomiseen käytetään prosessia, joka tunnetaan nimellä louhinta. Louhinta on tietokoneiden suorittama monimutkainen matemaattinen laskenta, joka varmistaa tapahtumien turvallisuuden ja lisää uusia bitcoineja kiertoon.
 5. Onko Bitcoin laillinen?
  • Bitcoinin laillisuus vaihtelee maittain. Useimmissa maissa se on laillinen, mutta joissakin maissa se voi olla rajoitettua tai kiellettyä. Sääntelytilanne muuttuu ja kehittyy jatkuvasti.
 6. Miten voin ostaa Bitcoinia?
  • Bitcoinia voi ostaa kryptovaluuttapörsseistä, joita on saatavilla monia ympäri maailmaa. Ostamiseen tarvitaan yleensä digitaalinen lompakko, johon bitcoinit voidaan tallentaa.
 7. Kuinka turvallinen Bitcoin on?
  • Bitcoin-transaktiot ovat turvallisia, koska ne perustuvat vahvaan salaustekniikkaan. Kuitenkin käyttäjän on oltava tietoinen turvallisuuskäytännöistä, kuten yksityisen avaimen suojaamisesta ja huijausten välttämisestä.
 8. Miksi Bitcoinin arvo vaihtelee niin paljon?
  • Bitcoinin arvo on erittäin volatiili, ja se voi vaihdella voimakkaasti lyhyessä ajassa. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten kysyntä, tarjonta, sijoittajien mieliala, sääntely ja makrotaloudelliset tekijät.
 9. Voinko käyttää Bitcoinia ostamiseen?
  • Jotkut kauppiaat ja yritykset hyväksyvät Bitcoin-maksuja, mutta hyväksymisaste vaihtelee. Bitcoinin käyttö maksuvälineenä ei ole vielä laajasti levinnyt verrattuna perinteisiin valuuttoihin.
 10. Mitä on Bitcoin-lompakko?
  • Bitcoin-lompakko on digitaalinen työkalu, joka mahdollistaa Bitcoinien säilyttämisen ja siirtämisen. Lompakot voivat olla online-pohjaisia, offline-laitteita tai paperilompakoita, ja ne voivat olla joko kuumia (online) tai kylmiä (offline) turvallisuussyistä.
 11. Onko Bitcoin anonyymi?
  • Bitcoin-transaktiot tallentuvat julkiseen lohkoketjuun, mikä tarkoittaa, että ne ovat jäljitettävissä. Bitcoin ei ole täysin anonyymi, mutta käyttäjät voivat käyttää tiettyjä käytäntöjä, kuten satunnaisia lompakoita, lisätäkseen yksityisyyttään.
 12. Mikä on Bitcoinin lohkon koko ja lohkon aika?
  • Bitcoin-lohkon koko on rajoitettu 1 megatavuun, ja uusi lohko lisätään keskimäärin noin 10 minuutin välein. Tämä aikaan perustuva järjestelmä auttaa pitämään Bitcoinin lohkoketjun eheänä ja varmistamaan tapahtumien turvallisuuden.
 13. Mikä on Bitcoinin maksurakenne?
  • Bitcoin-transaktiot perustuvat vapaaehtoiseen maksurakenteeseen. Käyttäjät voivat lisätä maksunsa, mikä nopeuttaa tapahtuman vahvistumista. Tämä maksurakenne on tarkoitus kannustaa louhijoita priorisoimaan korkeamman maksun sisältävät tapahtumat.
 14. Mikä on Bitcoinin skaalautuvuusongelma?
  • Bitcoinin skaalautuvuusongelma liittyy kykyyn käsitellä suuria määriä tapahtumia samanaikaisesti. Yksi ratkaisu tähän on Bitcoinin lohkon koon kasvattaminen, mutta tämä on herättänyt keskustelua tietoturvasta ja hajautetun luonteen säilyttämisestä.
 15. Mikä on Bitcoinin tulevaisuus?
  • Bitcoinin tulevaisuus on edelleen epävarma, ja se riippuu monista tekijöistä, kuten sääntelystä, hyväksymisestä, teknisistä päivityksistä ja yleisestä markkinasentimentistä. Kryptovaluuttojen ja lohkoketjuteknologian kehitys jatkuu, ja se voi vaikuttaa merkittävästi Bitcoinin rooliin tulevaisuuden taloudessa.
 16. Mitä on Bitcoinin kaivos?
  • Bitcoin-kaivos on prosessi, jossa tietokoneet kilpailevat keskenään monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemisesta. Ensimmäinen tietokone, joka ratkaisee ongelman ja lisää uuden lohkon lohkoketjuun, saa palkinnoksi uusia bitcoineja ja siirtomaksuja.
 17. Onko Bitcoin altistunut hakkereille?
  • Bitcoin itse on turvallinen, mutta yksittäiset käyttäjät voivat olla alttiita hakkereille, erityisesti jos he eivät noudata asianmukaisia turvallisuuskäytäntöjä. Hyväksytyt käytännöt sisältävät vahvan salasanan käytön, kaksivaiheisen todennuksen ja turvallisen lompakon käytön.
 18. Mikä on Bitcoinin ”fork”?
  • Bitcoin-fork tarkoittaa lohkoketjun jakautumista kahteen erilliseen versioon. Tämä voi tapahtua, kun yhteisö ei ole yhtä mieltä lohkoketjun päivityksistä tai protokollamuutoksista. Esimerkkejä forkeista ovat Bitcoin Cash ja Bitcoin SV.
 19. Kuinka voin suojata Bitcoin-lompakkoni?
  • Bitcoin-lompakon suojaaminen vaatii huolellisuutta. Käyttäjien tulisi käyttää vahvaa salasanaa, säilyttää yksityiset avaimet turvallisesti, päivittää lompakon ohjelmisto säännöllisesti ja harkita kylmän lompakon käyttöä ylimääräisenä suojakerroksena.
 20. Mikä on Bitcoinin vaikutus ympäristöön?
  • Bitcoin-kaivostoiminta voi kuluttaa paljon sähköä, erityisesti niissä tapauksissa, joissa käytetään voimakasta tietokoneiden laskentatehoa. Tämä on herättänyt keskustelua Bitcoinin ympäristövaikutuksista, ja jotkut etsivät kestävämpiä ratkaisuja kryptovaluuttojen louhintaan.
 21. Mitä ovat Bitcoinin sääntelyhaasteet?
  • Bitcoinin sääntely vaihtelee maittain, ja joissakin maissa se on täysin sallittua, kun taas toisissa se voi olla rajoitettua tai jopa kiellettyä. Sääntelyyn liittyvät haasteet voivat vaikuttaa Bitcoinin käyttöön ja hyväksymiseen eri talouksissa.
 22. Mikä on Lightning-verkko?
  • Lightning-verkko on toinen kerros Bitcoin-lohkoketjulle, joka mahdollistaa nopeammat ja edullisemmat mikromaksut. Se on suunniteltu vähentämään Bitcoinin skaalautuvuusongelmia ja tarjoamaan välittömät siirrot.
 23. Onko Bitcoinin käyttö laillista rikollisten keskuudessa?
  • Vaikka Bitcoinin käyttö rikollisissa toimissa ei ole yleistä, se on aiheuttanut huolta sen mahdollisesta väärinkäytöstä anonyymisti. Kuitenkin useimmat rikolliset toimivat edelleen perinteisten rahansiirtojen, käteisen tai muiden kryptovaluuttojen avulla.
 24. Voinko menettää bitcoinit?
  • Kyllä, bitcoineja voi menettää eri syistä, kuten unohtamalla yksityisen avaimen, lompakon vahingoittuessa tai käyttäessä epäluotettavaa palveluntarjoajaa. Siksi on tärkeää huolehtia turvallisuudesta ja varmuuskopioida lompakko asianmukaisesti.
 25. Miten Bitcoin eroaa muista kryptovaluutoista?
  • Bitcoin on ensimmäinen luotu kryptovaluutta, ja se eroaa monista muista muun muassa käyttäjäyhteisön, kehitystiimin ja käytetyn teknologian suhteen. Vaikka monet muut kryptovaluutat perustuvat Bitcoinin teknologiaan, ne voivat tarjota erilaisia ominaisuuksia ja tavoitteita.
 26. Miten verotetaan Bitcoin-kauppoja?
  • Bitcoin-kauppoja voidaan verottaa eri tavoin eri maissa. Useimmissa maissa bitcoineja pidetään omaisuutena, ja niiden arvonnousu voi olla verotettavaa tuloa. On tärkeää olla tietoinen paikallisista verosäännöksistä ja ilmoittaa kaikista bitcoineihin liittyvistä tuloista.
 27. Mikä on Bitcoinin suhde perinteisiin pankkeihin?
  • Bitcoinin tarkoitus on toimia ilman perinteisiä pankkeja ja keskuspankkeja. Se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa taloudellisia siirtoja ilman välikäsiä. Kuitenkin jotkut perinteiset rahoituslaitokset ja pankit ovat alkaneet tutkia ja hyväksyä Bitcoinia osana palveluitaan.
 28. Kuinka paljon Bitcoinia on olemassa?
  • Bitcoinin enimmäismäärä on rajoitettu 21 miljoonaan kolikkoon. Tämä rajoitettu tarjonta on osa Bitcoinin suunnittelua, ja se vaikuttaa sen arvoon ja inflaation hallintaan.
 29. Miten Bitcoinin käyttöä voidaan laajentaa?
  • Bitcoinin käyttöä voidaan laajentaa parantamalla sen skaalautuvuutta, kehittämällä käyttäjäystävällisiä sovelluksia ja edistämällä hyväksymistä kauppiaiden ja palveluntarjoajien keskuudessa. Teknologiset parannukset, kuten Lightning-verkko, voivat myös auttaa laajentamaan Bitcoinin käyttömahdollisuuksia.
 30. Miten voin seurata Bitcoinin kehitystä?
  • Bitcoinin kehitystä voi seurata eri verkkosivustoilla, kuten kryptovaluuttapörsseissä, uutissivustoilla ja kehittäjäfoorumeilla. Lisäksi sosiaalinen media ja kryptovaluutta-yhteisöt tarjoavat päivityksiä ja keskustelua Bitcoinin kehityksestä.
Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat