USD Coin – hinta ja reaaliaikainen kurssi

USD Coinin hinta ja reaaliaikainen kurssi:

USD Coin-T
CoinPriceChangeLast 24h

Change = muutos% vuorokauden takaiseen hintaan verrattuna.

 

USD Coinin kurssin kehitys eri aikavälillä:

 

Kryptovaluutta USD Coin

Kryptovaluutta USD Coin (USDC) on yksi useista niin sanotuista ”stablecoin”-kryptovaluutoista, joiden arvo on sidottu perinteiseen fiat-valuuttaan, tässä tapauksessa Yhdysvaltain dollariin. USD Coin on noussut merkittäväksi pelaajaksi kryptovaluuttamarkkinoilla tarjoten käyttäjilleen vakaan vaihtoehdon voimakkaasti vaihtelevien kryptovaluuttojen rinnalla. Tässä artikkelissa tarkastellaan USD Coinin taustaa, sen toimintaperiaatetta sekä sen vaikutusta kryptovaluuttojen ekosysteemiin.

USD Coinin tausta ja luominen

USD Coin lanseerattiin syyskuussa 2018 yhteistyössä yhdysvaltalaisen kryptovaluuttafirman Circlein ja yhdysvaltalaisen pankin, Coinbasein, toimesta. Se on ERC-20-standardiin perustuva token, mikä tarkoittaa, että se toimii Ethereum-lohkoketjussa. USD Coinin tarkoituksena on toimia digitaalisena versiona Yhdysvaltain dollarista, tarjoten käyttäjilleen mahdollisuuden hyödyntää kryptovaluuttojen etuja ilman altistumista niiden hintavaihteluille.

Toimintaperiaate ja varantotilanne

USD Coinin toimintaperiaate on yksinkertainen: jokainen liikkeelle laskettu USDC-token on varattu yhdellä Yhdysvaltain dollarilla. Tämä tarkoittaa, että aina kun uusi USDC-token luodaan, vastaava määrä dollareita pidetään varalla. Tämä varantojärjestelmä takaa sen, että USDC:n arvo pysyy lähes tarkalleen 1:1 suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

Varantojärjestelmä on suunniteltu läpinäkyväksi, ja USD Coinin liikkeeseenlaskijat ovat sitoutuneet säännöllisiin varantotarkastuksiin kolmannen osapuolen toimesta. Tämä pyrkii varmistamaan, että jokainen liikkeeseen laskettu tokenilla on aina vastaava määrä dollareita varattuna.

Käyttökohteet ja vakauden hyödyt

USD Coinia käytetään laajasti kryptovaluuttojen kaupankäynnissä ja sijoittamisessa. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden pitää varansa vakaina ilman altistumista kryptovaluuttojen hintavaihteluille. Monet kryptovaluuttapörssit tarjoavat mahdollisuuden vaihtaa muita kryptovaluuttoja suoraan USD Coineiksi, tarjoten siten likviditeettiä ja välttäen fiat-valuuttojen siirtoihin liittyviä viiveitä.

Lisäksi USD Coin toimii usein vakauden lähde monissa hajautetuissa rahoitussovelluksissa (DeFi), joissa sen avulla voidaan suorittaa älykkäitä sopimuksia ja muita toimintoja ilman altistumista kryptovaluuttojen hintavaihteluille.

Sääntely ja tulevaisuuden näkymät

USD Coin on joutunut sääntelyyn, erityisesti sen liikkeeseenlaskijoiden toimesta, jotka pyrkivät noudattamaan tiukkoja rahoitusstandardeja. Kryptovaluuttojen sääntelykysymykset ovat edelleen muutoksessa, ja USD Coinin asema saattaa muuttua vastauksena näihin muutoksiin.

Tulevaisuudessa USD Coinilla on mahdollisuus säilyttää asemansa yhtenä merkittävänä stablecoinina, erityisesti jos se kykenee vastaamaan käyttäjien kasvavaan tarpeeseen vakaudesta ja likviditeetistä kryptovaluuttamarkkinoilla.

USD Coin
Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat