”Bitcoin tulee syömään kullan” sanoo MicroStrategyn Michael Saylor

MicroStrategy omistaa 205 000 bitcoinia, joiden arvo on lähes 15 miljardia dollaria nykyisellä tokenin hinnalla, joka on 72 000 dollaria (maaliskuu 2024).

MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael Saylor sanoi, että bitcoin ”syö” tulevaisuudessa kultaa. Bitcoinilla on kaikki metallin hienot ominaisuudet, mutta ei mitään sen ongelmista. MicroStrategy osti maanantaina vielä 12 000 bitcoinia, jolloin sen kokonaisomistus on 205 000 tokenia.

Esiintymällä CNBC:llä sen jälkeen, kun hänen yhtiönsä ilmoitti maanantaina ostaneensa 12 000 bitcoinia (BTC) lisää, MicroStrategyn (MSTR) toimitusjohtaja Michael Saylor sanoi, että bitcoin tulee olemaan jatkossa arvokkaampi omaisuuserä kuin kulta.

Saylor ilmaisi vakaumuksensa siitä, että Bitcoin on käytännössä digitaalista kultaa, ja hän uskoo sen syrjäyttävän fyysisen kullan. Hänen mukaansa Bitcoinilla on kaikki kullan hyvät puolet ilman sen haittoja.

Hän käytti esimerkkinä sitä, miten Bitcoinin siirtäminen New Yorkista Tokioon on huomattavasti helpompaa kuin kullan siirtäminen. Lisäksi hän ennustaa Bitcoinin houkuttelevan sijoittajia pois perinteisistä riskeistä, kuten suurista pörssirahastoista, ja näkee sen leviävän muihin rahastoihin, kuten BlackRockin suunnitelmaan lisätä spot BTC ETF:iä Global Allocation Fundiin.

Bitcoin nousi maailman kahdeksanneksi arvokkaimmaksi omaisuuseräksi maanantaina, ohittaen hopean, kun sen markkina-arvo ylitti 1,4 biljoonaa dollaria. Vaikka se on vielä kaukana kullan arvosta, joka on 14,7 biljoonaa dollaria.

Saylor korosti myös tulevaa Bitcoinin puolittamista huhtikuussa 2024, joka vähentää uusien bitcoinien määrää markkinoilla 50 prosentilla. Tämä tarkoittaa, että päivittäin tulee vain 450 uutta bitcoinia nykyisen 900 sijaan. Hänen mukaansa Bitcoinin hinta on reagoitava ylöspäin vastatakseen kasvavaan sijoittajakysyntään.

Saylorin MicroStrategy (MSTR) ilmoitti maanantaina ostaneensa 12 000 bitcoinia lisää reilulla 800 miljoonalla dollarilla, mikä nostaa sen omistukset 205 000 tokeniin. Omaisuudenhoitaja BlackRockin iShares Bitcoin ETF (IBIT) oli ohittanut MSTR:n pinon lyhyesti perjantaina, kun sen omistukset nousivat noin 196 000 kolikkoon.

Michael Saylor
Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat