Suomalaiset kryptovaluuttavälittäjät

Suomessa toimii useita kryptovaluuttojen välittäjiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ostaa ja myydä erilaisia digitaalisia valuuttoja. Tässä on joitakin suomalaisia kryptovaluuttavälittäjiä tai alustoja:

 1. Kvarn X: Kvarn Capital on lanseerannut uuden ammattimaisen palvelun kryptovaluuttojen sijoittajille ja kauppiaille Suomessa. Kvarn X on kotimainen ja luotettava kaupankäyntialusta, joka mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen kryptovaluuttojen ostamisen ja myymisen. Kvarn X:llä on laajin valikoima kryptovaluuttoja ja -tokeneita Suomessa, yhteensä 35 kryptovaluuttaa (maaliskuu 2024). Kvarn X takaa kryptovarojesi turvallisen säilytyksen käyttämällä Fireblocks-säilytysinfrastruktuuria, joka on instituutiotason ratkaisu. Lisäksi Kvarn X tarjoaa ammattimaisen likviditeetin, laajan valikoiman tokeneita Pohjoismaissa sekä monipuoliset raportointityökalut, mukaan lukien veroraportointityökalut.
 2. Coinmotion: Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen vaihtopalvelu. Se tarjoaa helpon tavan ostaa ja myydä useita eri kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin, Ethereum ja Litecoin.
 3. Bittiraha.fi: Bittiraha.fi on suomalainen palvelu, joka mahdollistaa Bitcoinin ostamisen ja myymisen. Se tarjoaa myös kryptovaluuttaan liittyviä palveluita, kuten Bitcoin-lompakon ja fyysisiä Bitcoin-tuotteita.
 4. Prasos Oy / Coinmotion: Prasos Oy on yritys, joka omistaa Coinmotion-palvelun lisäksi muita kryptovaluuttoihin liittyviä palveluita. Yhtiö on toiminut Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.
 5. LocalBitcoins: LocalBitcoins on maailmanlaajuinen peer-to-peer -kauppapaikka, mutta sillä on myös vahva Suomen edustus. Se mahdollistaa käyttäjien väliset suorat kryptovaluuttakaupat.

On tärkeää huomata, että kryptovaluuttamaailma voi muuttua nopeasti, ja uusia palveluita voi ilmestyä tai vanhoja muuttua. Ennen kuin päätät käyttää mitään kryptovaluuttavälittäjää, on suositeltavaa tehdä perusteellista tutkimusta ja varmistua siitä, että valitsemasi palvelu on luotettava ja turvallinen. Lisäksi tarkista aina palvelun tarjoamat maksut, palkkiot ja käyttöehdot ennen kaupankäynnin aloittamista.

kryptovaluuttavälittäjät

Mitä asioita tulee ottaa huomioon valitessa kryptovaluuttavälittäjää?

Kun valitset kryptovaluuttavälittäjää, on useita tärkeitä seikkoja, jotka tulisi ottaa huomioon varmistaaksesi turvallisen ja tehokkaan kauppakokemuksen. Tässä on muutamia keskeisiä näkökohtia:

 1. Turvallisuus:
  • Tarkista, mitä turvatoimia välittäjä tarjoaa. Kaksivaiheinen tunnistautuminen ja kylmäsäilytys ovat hyviä esimerkkejä turvallisuustoimista.
  • Tutki välittäjän historiaa ja mainetta. Kuinka kauan he ovat olleet toiminnassa, ja mitä käyttäjäarvioita heillä on verkossa?
 2. Maksut ja palkkiot:
  • Selvitä, mitä maksuja ja palkkioita kryptovaluuttavälittäjä perii kaupoista. Näitä voivat olla esimerkiksi kaupankäyntipalkkiot, siirtomaksut ja valuutanvaihtokulut.
  • Vertaile eri välittäjien tarjoamia kuluja ja valitse se, joka sopii parhaiten budjettiisi.
 3. Tarjolla olevat kryptovaluutat:
  • Varmista, että välittäjä tukee niitä kryptovaluuttoja, joilla aiot käydä kauppaa. Suuremmat välittäjät tukevat yleensä laajaa valikoimaa eri digitaalisia valuuttoja.
 4. Käyttöliittymä ja käytettävyys:
  • Tutki kaupankäyntialustan käyttöliittymää. Onko se helppo ymmärtää ja käyttää? Käyttäjäystävällinen alusta on erityisen tärkeä aloitteleville sijoittajille.
  • Onko tarjolla lisäominaisuuksia, kuten teknisen analyysin työkaluja tai mobiilisovellus?
 5. Sääntely ja laillisuus:
  • Varmista, että välittäjä noudattaa paikallisia sääntelymääräyksiä. Sääntely lisää välittäjän luotettavuutta ja antaa sijoittajille paremman suojan.
  • Tutki, minkä maiden viranomaisten valvonnassa välittäjä toimii ja mitä turvamekanismeja heillä on.
 6. Vaihtoehdot rahan siirtämiseen:
  • Tarkista, mitä maksutapoja välittäjä hyväksyy ja kuinka nopeasti varojen siirrot tapahtuvat. Jotkut välittäjät saattavat tarjota pankkisiirtoja, luottokorttimaksuja tai muita maksutapoja.
 7. Asiakastuki:
  • Selvitä, millainen asiakastuki välittäjä tarjoaa. Onko heillä live-chat, puhelin- tai sähköpostituki? Kuinka nopeasti he vastaavat kysymyksiin ja ratkaisevat ongelmat?
 8. Käyttäjäarvioinnit ja kokemukset:
  • Lue käyttäjäarvioita ja kokemuksia muilta sijoittajilta. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, millainen käyttäjäkokemus välittäjällä yleisesti ottaen on.

Huolellisen tutkimuksen tekeminen ennen kryptovaluuttavälittäjän valitsemista auttaa varmistamaan, että sijoituksesi ovat turvassa ja että saat parhaan mahdollisen palvelun.

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat