Suomalaiset kryptovaluutan välittäjät

Kryptovaluuttavälittäjiä on useita eri puolilla maailmaa, ja myös Suomessa on joukko palveluntarjoajia, jotka mahdollistavat kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen ja vaihtamisen. On kuitenkin tärkeää huomata, että tilanne voi muuttua ajan myötä, ja uusia toimijoita voi tulla markkinoille.

Alla tunnettuja suomalaisia kryptovaluutan välittäjiä vuonna 2024

Kaikki eivät välttämättä ole suomalaisia välittäjiä, mutta palvelut toimivat suomenkielellä.

Kvarn X
Northcrypto
Coinmotion
AvaTrade

Kvarn X

Suomalainen kryptovaluuttapörssi Kvarn X, joka perustettiin vuonna 2023, on nopeasti noussut suosioon sijoittajien keskuudessa tarjoamalla laajemman valikoiman kryptovaluuttoja ja kilpailukykyisemmät kulut verrattuna muihin suomalaisiin pörsseihin. Vaikka Suomessa toimii muita kilpailijoita, ne eivät toistaiseksi ole pystyneet vastaamaan Kvarn X:n tarjoamaan monipuolisuuteen.

Kvarn X:n erottavia tekijöitä ovat sen laaja kryptovaluuttavalikoima, edulliset hinnat ja maksuttomat vero- ja kirjanpitoraportit. Alusta tarjoaa Pohjoismaiden laajimman kryptovaluuttavalikoiman ja on myös Suomen edullisin. Käyttäjäystävällisen alustan ominaisuuksiin kuuluvat Tradinview-graafit, jotka palvelevat erityisesti aktiivisia treidaajia. Yhteistyö Fireblocksin kanssa varmistaa korkealaatuiset säilytysteknologiaratkaisut ja lisää turvallisuutta.

Vaikka Kvarn X on saanut positiivista palautetta, siinä on myös joitakin puutteita. Esimerkiksi kryptovarojen siirto palvelun ulkopuolelle ei tällä hetkellä ole mahdollista, eikä mobiilisovellusta ole saatavilla. Kuitenkin alusta tarjoaa monipuolisia raportointityökaluja, mikä tekee siitä houkuttelevan sekä aloittelijoille että kokeneemmille sijoittajille.

Suomalaiset kryptovaluutan välittäjät

Northcrypto

Northcrypto on suomalainen palvelu, joka mahdollistaa kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen. Käyttäjien kokemukset ovat olleet Northcryptosta positiivisia. On tärkeää huomata, että Northcrypto ei ole huijaus, vaan pikemminkin erittäin luotettava palvelu, ja se on myös Suomen Finanssivalvonnan valvoma.

Northcryptoon uuden tilin avaaminen on vaivatonta ja nopeaa. Voit tallettaa euroja Northcrypto-tilillesi SEPA-pankkisiirrolla. Palvelusta voi ostaa kahdeksaa suosittua kryptovaluuttaa, ja jokaisesta kaupasta peritään kiinteä 1 %:n kulu. Ostamasi kryptovaluutat voi siirtää helposti omaan lompakkoosi. Tärkeää on, että Northcrypto ei automaattisesti lähetä tietoja kaupoistasi Suomen verottajalle.

Northcrypto tunnetaan luotettavana ja turvallisena kauppapaikkana, ja se sopii erinomaisesti kryptosijoittajille, jotka arvostavat helppokäyttöistä ja turvallista palvelua.

Coinmotion

Coinmotion on suomalainen palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa, myydä ja säilyttää kryptovaluuttoja. Palvelu perustettiin vuonna 2012 ja on tähän mennessä palvellut yli 100 000 asiakasta. Suomen Finanssivalvonta rekisteröi Coinmotionin viralliseksi virtuaalivaluuttojen välittäjäksi vuonna 2019. Aiemmin palvelu oli tunnettu nimellä Prasos Oy.

Coinmotionin alkuajoista lähtien sen pääpaino on ollut erityisesti Bitcoinissa, mutta nykyään palvelun kautta voi käydä kauppaa myös muiden kryptovaluuttojen, kuten Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja Stellar Lumensin, kanssa. Lisäksi Coinmotion mahdollistaa kuukausisäästämisen kryptovaluuttoihin sekä korkotilin avulla tienaamisen.

Tällä hetkellä Coinmotion on johtava kryptovaluuttojen kaupankäynti- ja säilytyspalvelu Pohjoismaissa. Coinmotion, joka sai alkunsa Jyväskylästä, on ehdottomasti yksi markkinoiden luotettavimmista vaihtoehdoista, ja sen suomenkielisyys on merkittävä etu. Erityisesti kryptovaluuttoihin liittyvien termien ymmärtäminen voi olla vaikeaa aloittelijoille, ja siksi palvelu omalla äidinkielellä helpottaa asiointia huomattavasti.

Coinmotion on saanut runsaasti kiitosta asiantuntevasta ja ystävällisestä asiakaspalvelustaan, jota on saatavilla chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta. Vaikka kaupankäynnin hinnat saattavat olla hieman kilpailijoita korkeammat, kattava tuki ja suomenkielisyys ovat useimpien käyttäjien mielestä niiden arvoisia.

AvaTrade

AvaTrade, vuonna 2006 perustettu palvelu, on kerännyt lukuisia palkintoja, ja se on toistuvasti tunnustettu parhaaksi Forex-välittäjäksi eri vuosina. AvaTraden vahvuuksiin kuuluvat laadukkaat ohjelmistot, kuten Meta Trader ja AvaTrader, sekä kilpailukykyiset spreadit. Asiakaspalvelu on myös yksi AvaTraden keskeisistä panostusalueista.

AvaTrade on erinomainen valinta aloitteleville treidaajille, sillä palvelusta löytyy laaja valikoima opetusmateriaalia. Yksinkertainen ja helppokäyttöinen alusta on käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla.

AvaTrade pitää asiakkaiden varat turvallisesti erillisillä tileillä, ja yhtiön toimintaa valvotaan useiden eri viranomaisten toimesta eri puolilla maailmaa.

Loppusanat

On tärkeää huomata, että lisää välittäjiä ja palveluntarjoajia voi olla saatavilla, ja käyttäjien tulisi aina tehdä perusteellinen tutkimus ennen kuin valitsevat kryptovaluuttapalvelun. Huomioi palvelun turvallisuus, maksurajat, palkkiot ja tarjottavat kryptovaluutat.

Lisäksi monille kansainvälisille kryptovaluuttapörsseille, kuten Coinbase, Binance ja Kraken, on mahdollista rekisteröityä ja käyttää niitä myös Suomesta käsin. On tärkeää varmistaa, että valitsemasi palvelu noudattaa paikallisia säädöksiä ja tarjoaa asianmukaisen turvallisuustason.

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat