200 suosituimman krypton hinnat ja kurssit

Kryptoja eli kryptovaluuttoja on tätä kirjoittaessa (2024) olemassa yli 4000 kappaletta. Tällä sivulla on listattuna 200 suosituinta kryptoa.

Jos katsot sivua kännykällä, saat taulukon tiedot näkyviin liikuttamalla taulukkoa sormella vasemmalle.

Katso myös: 8 parasta kryptovaluuttaa joihin sijoittaa.

Kaikki kryptot
CoinPriceChangeLast 24h
kryptovaluutat

Suosituimmat ja tunnetuimmat kryptovaluutat

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Ripple (XRP)
Litecoin (LTC)
Cardano (ADA)
Polkadot (DOT)
Binance Coin (BNB)
Chainlink (LINK)
Stellar (XLM)
Bitcoin Cash (BCH)
Dogecoin (DOGE)
EOS (EOS)
Monero (XMR)
Tezos (XTZ)
Tron (TRX)
VeChain (VET)
Theta Token (THETA)
Neo (NEO)
Cosmos (ATOM)
IOTA (MIOTA)

Kryptovaluuttojen historia ja tulevaisuus

Kryptovaluuttojen historia alkoi vuonna 2009, kun Bitcoin, ensimmäinen hajautettu digitaalinen valuutta, otettiin käyttöön Satoshi Nakamoton nimimerkin takana. Bitcoinin perustana toimiva lohkoketjuteknologia mahdollisti hajautetun ja läpinäkyvän tapahtumien kirjaamisen. Seuraavina vuosina monia muita kryptovaluuttoja syntyi, ja erilaisia lohkoketjuteknologian sovelluksia kehitettiin.

Tulevaisuuden näkymät kryptovaluutoille ovat edelleen dynaamiset ja monimutkaiset. Jotkut keskeiset huomiot historiaa ja tulevaisuutta koskien ovat:

Historia

  1. Bitcoinin alkuvuodet (2009-2013): Bitcoin sai alkunsa ja alkoi herättää kiinnostusta ensimmäisten vuosien aikana. Se tunnetaan anonyymistä luojastaan, Satoshi Nakamotosta.
  2. Altcoinit ja Lohkoketjun laajentuminen (2011-2017): Bitcoinin menestyksen myötä syntyi monia muita kryptovaluuttoja, joita kutsutaan altcoineiksi. Ethereum (2015) toi mukanaan älykkäiden sopimusten käsitteen ja lohkoketjun laajennetun käytön.
  3. ICO-buumi (2017): Vuonna 2017 nähtiin Initial Coin Offerings (ICO) buumi, jossa joukkorahoitettiin lukuisia uusia kryptovaluuttoja ja lohkoketjuprojekteja.
  4. Sääntely (2018-eteenpäin): Kryptovaluuttojen lisääntyvä sääntely ja viranomaisten osallistuminen ovat kasvaneet, kun pyritään luomaan selkeät puitteet alan toiminnalle ja suojaamaan sijoittajia.

Tulevaisuus

  1. DeFi (Dezentraalinen Rahoitus): DeFi-projektit ovat nousseet esiin tarjoten hajautettuja rahoituspalveluita ilman perinteisiä välikäsiä, kuten pankkeja.
  2. NFT (Non-Fungible Token) -buumi: NFT:t ovat ainutlaatuisia digitaalisia omaisuuseriä, jotka on tallennettu lohkoketjuun. Ne ovat saavuttaneet suosiota taide-, peli- ja viihdealalla.
  3. Instituutioiden osallistuminen: Yhä useammat instituutiot, kuten suuret pankit ja sijoitusyhtiöt, ovat osallistumassa kryptovaluuttamarkkinoille.
  4. Ekologinen kestävyys: Kryptovaluuttojen ympäristövaikutukset, erityisesti Bitcoinin louhinnan sähkönkulutus, ovat herättäneet huolta. Tulevaisuuden ratkaisut voivat sisältää vihreämpiä lohkoketjuteknologioita.
  5. Keskuspankkien digitaaliset valuutat (CBDC): Monet keskuspankit tutkivat mahdollisuutta luoda omia digitaalisia valuuttojaan.

Kryptovaluuttojen tulevaisuus on monitahoinen, ja se liittyy vahvasti teknologian kehitykseen, sääntelyyn, yhteiskunnallisiin näkökohtiin ja sijoittajien käyttäytymiseen. Riskit ja mahdollisuudet ovat osa tätä kehitystä, ja markkinoiden pitää sopeutua jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin.

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat