Miten Bittimaatti Bitcoin-automaatti toimii?

Bittimaatti on käteisautomaatti, jota käytetään bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen. Kryptovaluuttoja kuten bitcoineja voi ostaa käteisellä ja niitä voi myös myydä automaatissa, josta voi nostaa käteistä rahaa.

Kryptovaluuttojen ostoa ja myyntiä varten tarvitaan oma mobiililompakko, ja kannattaa tutustua kryptovaluuttoihin ennen niiden käyttöä.

Asiakkaan käyttämästä mobiililompakosta ja kryptovarojen säilytyksestä vastaa asiakas itse, ja on tärkeää huolehtia siitä, että tiedät minne kryptovarojasi siirrät, koska kryptovaluuttojen siirtoa ei voi peruuttaa kerran tehdyn päätöksen jälkeen. Lisäksi on huomattava, että käteisautomaattiin syötetty seteli katsotaan ostopäätökseksi.

Miten Bittimaatti Bitcoin-automaatti toimii?

Bittimaatti on suomalainen yritys, joka tarjoaa Bitcoin-automaattipalveluita. Näitä automaatteja löytyy eri puolilta Suomea, erityisesti suurimmista kaupungeista kuten Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu. Bittimaatin verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa voit löytää tarkat sijainnit ja saatavilla olevat palvelut.

Bitcoin-automaatti toimii yleisesti ottaen seuraavasti:

 1. Tunnistautuminen: Käyttäjän tulee usein tunnistautua jollain tavalla ennen kuin voi käyttää automaattia. Tämä voi tapahtua esimerkiksi puhelinnumerolla, sähköpostilla tai muulla tunnistetiedolla.
 2. Ostotoiminto: Kun käyttäjä on tunnistautunut, hän voi syöttää automaattiin haluamansa määrän euroja ja valita, haluaako hän ostaa Bitcoinia vai mahdollisesti muita kryptovaluuttoja, joita kyseinen automaatti tarjoaa.
 3. Bitcoinin vastaanottaminen: Käyttäjä saa automaatilta ohjeet siitä, minne hän voi lähettää haluamansa summan euroja. Kun rahat on lähetetty automaatin ilmoittamaan osoitteeseen, Bitcoinit lähetetään käyttäjän ilmoittamaan Bitcoin-lompakkoon.
 4. Vahvistus: Kun siirto on vahvistettu ja Bitcoinit on lähetetty käyttäjälle, automaatti tulostaa tai näyttää käyttäjälle kuitin tai vahvistusviestin.

On tärkeää huomata, että jokainen Bitcoin-automaatti voi hieman poiketa toiminnaltaan ja tarjota erilaisia palveluita. Tästä syystä on suositeltavaa tarkistaa paikalliset Bittimaatti-automaattien tiedot ja ohjeet ennen niiden käyttöä.

Katso tarkemmat ohjeet Bittimaatin käyttöön tästä.

Bittimaatti

Bittimaattien sijainnit Suomessa vuonna 2024

 • Hamina – Kauppakulma
 • Helsinki – Itäkeskus
 • Helsinki – Superpesula
 • Jyväskylä – Tawast
 • Kittila-Levi
 • Kuopio – Aapeli
 • Lahti – Trio
 • Lappeenranta – Iso-Kristiina
 • Oulu – Valkea
 • Pori – Puuvilla
 • Rovaniemi – Revontuli
 • Seinäjoki – Torikeskus
 • Tampere – Tullintori
 • Turku – Skanssi
 • Vantaa-Dixi

Bittimaatti-verkostoa hallinnoiva yritys

”Bittimaatti-verkosto on kasvanut Suomen ainoaksi, voittaen taistelun pienen yrityksen kasvun esteiden sekä kryptovaluutta-alaa vaivanneen epävarmuuden ja sääntelyn puutteen keskellä. Tällä hetkellä automaatteja löytyy jo kymmenestä eri sijainnista ympäri Suomen. Olemme yksi ensimmäisistä toimijoista kryptovaluutta-alalla, joka on rekisteröitynyt Suomen Finanssivalvonnan valvomaksi virtuaalivaluuttapalveluiden tarjoajaksi. Prasos Cash Management, joka eriytettiin emoyhtiöstä, on kasvanut täysveriseksi itsenäiseksi liiketoiminnaksi, ja kaksi vuotta perustamisen jälkeen se sai Kauppalehden Menestyjät -sertifikaatin.”

”Jatkamme automaattiverkoston laajentamista ja kehittämistä, jotta voimme varmistaa vaivattomat käteiskaupat ja tarjota erinomaisen asiakaskokemuksen Bittimaatin käyttäjille. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme, jotka ovat käyttäneet automaattejamme, antaneet meille palautetta ja olleet kanssamme matkalla kryptovaluuttojen tultua yhä tunnetummiksi rahoitusvälineiksi ja internetin luonnolliseksi rahaksi.”

Linkkejä:
Wikipedia: kryptovaluutta
Kauppalehti: kryptovaluutat
Yle: kryptovaluutta
Talouselämä: kryptovaluutat
Nordnet: kryptovaluutat